Складові:
- Сирий свинячий сальник - 1 шт .;
- Цибулина - 2 шт .;
- Часник - 2 зубчики;
- Петрушка - 1/2 пучка;
- Вершкове масло - 1 ст. л .;
- Вершки - 100 мл;
- Свинячий фарш (прокрученого через велику сітку) - 600 г;
- Cіль;
- Чорний перець;
- Шавлія - 1/2 ч.л .;
- Яйце - 1 шт .;
- Рослинна олія - 5 ст.л.
Приготування:
1. Покласти сальник в миску з холодною водою на 1 годину.
2. Цибулю і часник дрібно нарізати. Дрібно порізати окремо петрушку. Нагріти вершкове масло, пасерувати в ньому цибулю і часник. Додати петрушку, залити вершками, зняти сковороду з вогню.
3. Змішати свинячий фарш з сіллю, перцем, шавлією, яйцем і масою зі сковороди. Вийняти з води свинячий сальник. Обережно розправити і нарізати на частини. Сформувати невеликі котлети, загортаючи кожну в шматочок сальника. Потім котлети змастити олією і покласти на одноразовий гриль.
4. Довести котлети до готовності протягом 35-40 хвилин на сильному жарі, кілька разів перевертаючи і змащуючи медово-імбирною глазур'ю.
Смачного!