Складові:
- Баранина - 500 г;
- Кишки - 1,5 метра;
- Лимон - 1-2 шт (або 0,5 склянки фруктового оцту);
- Цибуля;
- Часник;
- Сіль;
- Перець чилі;
- Паприка.
Приготування:
1. Пропустіть баранину через м'ясорубку з цибулею і часником. Додайте сіль, перець чилі і паприку за смаком. Ретельно перемішайте.
2. Кишки попередньо замаринувати. Покласти в холодну підсолену воду і додати сік, віджатий з лимона або фруктовий оцет. Дати настоятися 1-2 години не більше, щоб вони не "задубіли".
3. Начиніть кишки фаршем. Сформуйте ковбаски, перев'язуючи їх ниткою.
4. Готуйте ковбаски на слабкому жарі над деревним вугіллям, укладеним в один шар. Смажити 40 хвилин. Нехай жир, що покриває кишку зовні, тане, стікає в вугілля, згорає без полум'я, але з густим, приємним для нюху димом. Нехай ковбаски зарум’яняться на самому останньому етапі. М'ясо має спочатку добре прогрітися до виділення соку. Коли кишки стануть хрусткими, а внутрішність ковбасок буде переповнена м'ясним соком - тільки тоді готово!
Смачного!